Teràpia individual

L’ENFOCAMENT

L’acompanyament que ofereixo té l’objectiu d’abordar la salut mental de manera integral, potenciant i valorant la pròpia capacitat de cura i de desenvolupament de cada persona.

Aquesta és una teràpia basada en el corrent Humanista. Part de la premissa d’aquesta orientació, és que totes les persones tenim la capacitat innata de créixer, reflexionar i avançar. Busca que la persona sigui activa en el seu procés de cerca de benestar i autonomia.

Aquesta perspectiva integra totes les dimensions de la persona (cognitiva, emocional, física, energètica, transpersonal, somàtica, perinatal i espiritual) i utilitza un enfocament Psicocorporal, integrant la visió somàtica, de trauma, de la gestalt, perinatal i sistèmica. No es tracta només d’entendre “Què m’està passant?”, sinó també ajuda a desenvolupar la capacitat de dur els canvis que es desitgen a la pràctica i al dia a dia. Tot això generant un espai segur on poder guarir, treballar i aprofundir.

LES EINES TERAPÈUTIQUES

“Enmig de la dicultat hi ha l’oportunitat” Albert Einstein

L’acompanyament que ofereixo no és des de la psicologia clínica, per tant, no té com a objectiu, ni el diagnòstic, ni el tractament de malalties mentals, ni la prescripció mèdica. Per descomptat que l’enfocament clínic i mèdic és important, i per això col.laboro i també treballo amb psicòlegs/es clínics i psiquiatres de mirada humanista.

Aquí pots veure alguns dels enfocaments terapèutics amb els quals treballo. Tot i que els exposaré de forma separada, en les sessions estan tots presents, per tal d’oferir un acompanyament integral.

Edu Gestalt

Teràpia somàtica

“La ferida és el lloc per on entra la llum” Jalaluddin Rumi

El terme “somàtic” prové de la paraula grega “soma”, que significa “cos”. La Psicoteràpia somàtica entén que qualsevol procés i aprenentatge significatiu passa pel cos i l’experiència. Les vivències emocionals i psicològiques deixen memòries, que no sempre la ment sap codificar i que porten informació vital pel benestar de la persona. Al centrar-se en el cos com un recurs valuós per a la comprensió i transformació, permet restaurar l’equilibri psicofísic i promoure una major consciència, autonomia i connexió.


Seguir llegint

La Psicoteràpia somàtica neix de la integració de diferents corrents terapèutiques, (la bioenergètica, la biodinàmica, la psicoteràpia integradora humanista, l’enfocament perinatal, l’atenció al trauma, la gestalt), totes elles reconeixen que el cos no és un recipient passiu de la ment, sinó quelcom intrínsecament connectat a l’experiència, oferint així una visió més unificada i holística sobre la salut.

Edu Gestalt

L’acompanyament humanista al trauma

“Guarir no signica que la ferida mai no ha existit. Signica que ja no controla les nostres vides” Akshay Dubey.

El que fa que una experiència sigui traumàtica o no, no és l’esdeveniment en si, sinó la vivència que se’n té. Les experiències traumàtiques són memòries que sovint no han pogut ser integrades i poden fer que, tot i que un esdeveniment ja no estigui passant, continuï condicionant part de les nostres vides. L’objectiu principal d’aquest acompanyament és donar un espai segur a l’exploració per a la reintegració, l’empoderament, la recuperació de l’equilibri intern i la resiliència. 

Seguir llegint

El plantejament que ofereixo és des de la visió de la neurociència i des de la teoria polivagal d’Steven Porges.

El nostre sistema nerviós autònom (SNA) està constantment avaluant el nivell de perill al nostre voltant. Quan vivim situacions traumàtiques, aquesta antena que és el nostre SNA pot no configurar-se correctament i elements segurs es poden percebre com a perillosos i viceversa. Aquest enfocament ajuda a contactar amb el potencial que tenim per influir activament en la regulació del nostre cos i sistema nerviós.

Edu Gestalt
Edu Gestalt

La teràpia Gestalt

“La teràpia no tracta de ‘arreglar’ les persones, sinó d’ajudar-les a prendre consciència de com es troben i com poden aprotar el seu propi potencial” Fritz Perls

La teràpia Gestalt és una aproximació psicoterapèutica que es basa en l’experiència directa, la presa de consciència del moment present i l’enfocament amb l’aquí i l’ara. Utilitza tècniques que permeten contactar amb diferents parts de la persona augmentant la consciència dels processos interns i externs. Promou l’autenticitat, la responsabilitat personal i l’autonomia, facilitant la integració i l’acceptació d’un/a mateix/a. Ajuda en la presa de decisions, a activar canvis i en general a relacionar-se i estar en la vida de manera més present i conscient.


Seguir llegint

Aquesta teràpia va ser desenvolupada per Fritz Perls i neix amb l’objectiu d’abordar l’acompanyament des d’un enfocament més experiencial i holístic. Algunes de les eines que fa servir estan relacionades amb l’experimentació, la gestió de polaritats, l’escaneig corporal, la teatralització, el diàleg intern, entre d’altres.

FORMAT

Acompanyament perinatal

“Empoderar a les mares és empoderar les generacions futures” Sheryl WuDunn

La maternitat és un període de profunda transformació i de creixement personal. Néixer, a la vegada, ens ofereix una experiència d’arribada i de trànsit, que ens acompanya com a recursos i memòria al llarg de tota la vida.

Aquest acompanyament té en compte totes les dimensions de la mare. Ofereix un espai segur i d’acceptació incondicional, lliure de judicis, on hi ha la llibertat d’expressió de tot el que es necessiti, independentment de la complexitat dels sentiments que es tinguin. Un espai de suport integral, que permet a la mare cuidar-se i revisar-se, mentre està en contacte i escolta per fer el seu moviment i trànsit de manera conscient i respectuosa amb ella i el seu nadó. 

+ info

 

Acompanyament perinatal

“Empoderar a les mares és empoderar les generacions futures” Sheryl WuDunn

La maternitat és un període de profunda transformació i de creixement personal. Néixer, a la vegada, ens ofereix una experiència d’arribada i de trànsit, que ens acompanya com a recursos i memòria al llarg de tota la vida.

Aquest acompanyament té en compte totes les dimensions de la mare. Ofereix un espai segur i d’acceptació incondicional, lliure de judicis, on hi ha la llibertat d’expressió de tot el que es necessiti, independentment de la complexitat dels sentiments que es tinguin. Un espai de suport integral, que permet a la mare cuidar-se i revisar-se, mentre està en contacte i escolta per fer el seu moviment i trànsit de manera conscient i respectuosa amb ella i el seu nadó. 

La Psicoteràpia perinatal sorgeix de la necessitat d’abordar i acompanyar les complexitats, canvis emocionals, psicològics i físics associats al període perinatal. Aquest acompanyament no es limita a l’embaràs, sinó que comprèn tot el procés de la maternitat, incloent-hi la concepció, el part, el postpart i la criança.

Aquest acompanyament no es realitza des de les funcions d’una doula o llevadora, sinó des d’un àmbit psicoterapèutic. Permet pràctiques compartides i col·laboratives entre professionals. Té com a objectiu oferir un espai de preparació, cura i creixement conscient, posant en diàleg el cos emocional, psicològic, físic i energètic de la mare i del nadó.

Acompanyament en les dificultats per a l’embaràs

Acompanyament en les dificultats per a l’embaràs

“L’esperança és ser capaç de veure que hi ha llum malgrat tota la foscor” Víctor Hugo

Quan parlo de l’acompanyament perinatal, per a mi és important reconèixer i donar espai també a les dificultats que existeixen en aquest procés i etapa de la vida, sigui per dol o per infertilitat.

“L’amor mai mor, només canvia de forma” – Khalil Gibran

Entenc que aquest procés pot durar temps, i estic aquí per acompanyar-te en cada pas del camí. Aquest és un espai segur i de suport incondicional, on tens la llibertat d’expressar tot el que necessitis independentment de la complexitat dels sentiments que estiguis experimentant. 

La meva proposta és acompanyar-te a contactar amb els teus recursos i fortaleses, per a resignificar i cuidar aquelles parts que contenen dolor, fomentant la reconnexió amb el propi cos, el contacte amb la teva saviesa interna i l’empoderament. Ja sigui, per tancar una etapa amb amor i salut o per brindar suport en un camí, que encara que pugui ser incert, continua.

Aquest és un espai de cura, de fortalesa, d’acceptació i d’expressió. Quan ens enfrontem a experiències tan desafiants, és interessant poder revisar els significats i creences que les envolten. Disposar de  llibertat i suport per recuperar la confiança interna, processar el dolor i trobar noves formes de creixement personal. Tot respectant sempre el ritme i les necessitats de cada persona. 

Formacions i tallers

En l’àmbit personal i professional, mai m’he desvinculat del món educatiu. He tingut la sort de formar part de diferents equips de treball en escoles i instituts, vivint l’educació des de diferents àmbits, acompanyant a les famílies, els claustres i els alumnes. Fruit de la meva experiència i recorregut, he creat diferents recursos, pensats tant per a professionals com per a famílies, amb l’objectiu d’apropar i d’oferir una perspectiva humanista a la realitat educativa, que permeti millorar el benestar de totes les persones que en formen part, grans i petites.

 Taller per a famílies

 

Les pantalles, avantatge i inconvenients? com tractar i acompanyar.

 

Avanç tecnològic o retrocés experiencial? Les persones estem immerses en un entorn tecnificat, amb tots els beneficis i desavantatges que això pot comportar. Aquesta realitat ens afecta per igual, petites i grans. Sabem que a més joventut, més impacte també en el desenvolupament cognitiu, emocional i físic dels nens i nenes. Les xarxes, les pantalles, els jocs, moltes de les anomenades noves tecnologies estan dissenyades per ser addictives. T’explicaré de quina manera això és així i estratègies per cuidar de la nostra salut i la dels nostres fills/es.

Formació al professorat i als claustres

 

Trauma, neurociència i el vincle educatiu, com cuidar-me i com cuidar.

Mòdul 1 i 2

 

Les nostres experiències de vida no només configuren la nostra manera de ser, sinó també la nostra forma d’aprendre. Entendre els propis processos personals a partir de les experiències viscudes pot ajudar-nos a cuidar-nos i entendre també com s’estan configurant les dels nens i nenes que acompanyem. L’objectiu final és augmentar no només la consciència del que està passant a nivell intern dins l’aula, sinó també augmentar el benestar de totes les persones que en formen part.

Tallers per a famílies

 

Millorar la relació amb els fills, com acompanyar les meves i les seves emocions?

 

Les emocions, tenen alguna funció? Què fer quan els nostres fills exploten o connecten amb el malestar? Tots sentim una gran quantitat d’emocions i de sensacions, algunes agradables i d’altres que poden ser desagradables i desafiants. Tot aquest sentir té una funció de ser, adaptativa, relacional, de creixement i de desenvolupament. Aquest taller t’ajudarà a entendre quina és aquesta funció i com acompanyar en les individualitats del teu fill/a. Un taller per a l’autoconeixement i per afavorir una connexió més profunda amb els/les nostres fills/es.